Ford Truck Fanatics  



Home Gallery TOTM New Posts My Threads / My Replies Links Sponsors Calendar Arcade Calculators Fliers
Go Back   Ford Truck Fanatics > General Maintenance, Performance, and Tech. Info > Electrical

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-20-2012, 11:34 AM
lakvoodoo lakvoodoo is offline
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
lakvoodoo is on a distinguished road
Fuse keeps blowing......???

I've got a 6.0 PS Diesel which for the most part I've taken immaculate care of. That said, I think I might've knocked something loose offroad a few weeks ago. Since then, FUSE #27 (15amp) which is the "Ignition Switch Run feed", keeps blowing.

I'll switch it out and everything works fine but only for about 5-7 starts, then it blows out again. (This blowout causes: (1) blinker to fail after about 3 starts; (2) reverse sensor/beeper to stop after about 5 starts; and (3) A/C to only blow out of defroster vent after about 5 starts.) As soon as I ppop in the new 15amp fuse, everything works fine again.

You guys have any suggestions? While I can easily keep switching out the fuses, this is only a 'bandaid' for something bigger that's wrong, plus I dont want an even bigger problem. I'd really rather avoid going to a dealership and having to drop big buck$ for something that I might be able to fix myself. Thanks much.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 06-20-2012, 01:05 PM
blacksnapon's Avatar
blacksnapon blacksnapon is offline
Super Moderator

Super Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: waynesville,mo.
Posts: 9,452
blacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by lakvoodoo View Post
I've got a 6.0 PS Diesel which for the most part I've taken immaculate care of. That said, I think I might've knocked something loose offroad a few weeks ago. Since then, FUSE #27 (15amp) which is the "Ignition Switch Run feed", keeps blowing.

I'll switch it out and everything works fine but only for about 5-7 starts, then it blows out again. (This blowout causes: (1) blinker to fail after about 3 starts; (2) reverse sensor/beeper to stop after about 5 starts; and (3) A/C to only blow out of defroster vent after about 5 starts.) As soon as I ppop in the new 15amp fuse, everything works fine again.

You guys have any suggestions? While I can easily keep switching out the fuses, this is only a 'bandaid' for something bigger that's wrong, plus I dont want an even bigger problem. I'd really rather avoid going to a dealership and having to drop big buck$ for something that I might be able to fix myself. Thanks much.
what year is it? f250-350-excursion?
__________________
ase master tech--fmc senior master tech (retired)
Reply With Quote
  #3  
Old 06-20-2012, 09:44 PM
lakvoodoo lakvoodoo is offline
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
lakvoodoo is on a distinguished road
It's a 2005 Excursion (6.0 PS Diesel).

And a new thing I discovered today actually: I switched the fuse and as usual everything started working fine immediately. Without turning the truck off at all, the blinker stopped working after about 15 mins (after 5-6 times). Hrmmm???
Reply With Quote
  #4  
Old 06-21-2012, 03:02 PM
blacksnapon's Avatar
blacksnapon blacksnapon is offline
Super Moderator

Super Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: waynesville,mo.
Posts: 9,452
blacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond reputeblacksnapon has a reputation beyond repute
look for one of these cirquits to be shorting.
__________________
ase master tech--fmc senior master tech (retired)
Reply With Quote
  #5  
Old 09-10-2018, 09:42 PM
Yorlan02 Yorlan02 is offline
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 1
Yorlan02 is on a distinguished road
Hi i have the same issue. Did you ever find out what was the cause for the fuse to keep blowing? Please let me know thank you
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Ford Truck Fanatics is not affiliated with or endorsed by Ford Motor Company.