Ford Truck Fanatics

Ford Truck Fanatics (http://www.fordtruckfanatics.com/forum/index.php)
-   Electrical (http://www.fordtruckfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Fuse keeps blowing......??? (http://www.fordtruckfanatics.com/forum/showthread.php?t=30612)

lakvoodoo 06-20-2012 10:34 AM

Fuse keeps blowing......???
 
I've got a 6.0 PS Diesel which for the most part I've taken immaculate care of. That said, I think I might've knocked something loose offroad a few weeks ago. Since then, FUSE #27 (15amp) which is the "Ignition Switch Run feed", keeps blowing.

I'll switch it out and everything works fine but only for about 5-7 starts, then it blows out again. (This blowout causes: (1) blinker to fail after about 3 starts; (2) reverse sensor/beeper to stop after about 5 starts; and (3) A/C to only blow out of defroster vent after about 5 starts.) As soon as I ppop in the new 15amp fuse, everything works fine again.

You guys have any suggestions? While I can easily keep switching out the fuses, this is only a 'bandaid' for something bigger that's wrong, plus I dont want an even bigger problem. I'd really rather avoid going to a dealership and having to drop big buck$ for something that I might be able to fix myself. Thanks much.

blacksnapon 06-20-2012 12:05 PM

Quote:

Originally Posted by lakvoodoo (Post 521777)
I've got a 6.0 PS Diesel which for the most part I've taken immaculate care of. That said, I think I might've knocked something loose offroad a few weeks ago. Since then, FUSE #27 (15amp) which is the "Ignition Switch Run feed", keeps blowing.

I'll switch it out and everything works fine but only for about 5-7 starts, then it blows out again. (This blowout causes: (1) blinker to fail after about 3 starts; (2) reverse sensor/beeper to stop after about 5 starts; and (3) A/C to only blow out of defroster vent after about 5 starts.) As soon as I ppop in the new 15amp fuse, everything works fine again.

You guys have any suggestions? While I can easily keep switching out the fuses, this is only a 'bandaid' for something bigger that's wrong, plus I dont want an even bigger problem. I'd really rather avoid going to a dealership and having to drop big buck$ for something that I might be able to fix myself. Thanks much.

what year is it? f250-350-excursion?

lakvoodoo 06-20-2012 08:44 PM

It's a 2005 Excursion (6.0 PS Diesel).

And a new thing I discovered today actually: I switched the fuse and as usual everything started working fine immediately. Without turning the truck off at all, the blinker stopped working after about 15 mins (after 5-6 times). Hrmmm???

blacksnapon 06-21-2012 02:02 PM

look for one of these cirquits to be shorting. http://www.fordtruckfanatics.com/gal...m/fuse_box.JPG

Yorlan02 09-10-2018 08:42 PM

Hi i have the same issue. Did you ever find out what was the cause for the fuse to keep blowing? Please let me know thank you


All times are GMT -5. The time now is 06:23 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Ford Truck Fanatics is not affiliated with or endorsed by Ford Motor Company.